Кабель ВВГнг(А) — характеристики та призначення

Кабель ВВГнг(А) активно використовується, коли необхідно передати або забезпечити розподіл електроенергії. Цей варіант товару нерідко називають силовим проводом.

Діаметр кабелю ВВГнг та технічні характеристики виробу дозволяють використовувати його зі стаціонарними установками. Стандартні характеристики номінальної напруги таких установок можуть становити 660 або 1000 В. Частота електричного струму установок, у яких знайшов застосування кабель, становить 50 Гц.
Якщо говорити про область використання, то відразу варто відзначити її широкість.

Технічні характеристики ВВГнг дають можливість застосовувати його практично скрізь за умови збереження захисної оболонки. Виріб без проблем витримує різні кліматичні умови і може бути навіть занурений у воду або просто використовуватися в умовах підвищеної вологості. Витримує кабель та застосування на великій висоті.

Кабель добре показує себе при використанні в середовищах з високою пожежною небезпекою. Якщо ви працюєте з горючими компонентами, то такий силовий провід стане гарною покупкою.

Расшифрування маркування кабелю

Дізнатися про те, в якій галузі може застосовуватися товар, можна вже після його маркування. Силовий провід маркований як ВВГНГ(А). Тут:

  • ВВГ — це позначення розшифровується як «вініл-вініл-голий». Абревіатура говорить про те, що кабель має два шари полівінілхлориду, але спеціальний шар захисту не передбачений.
  • нг — позначення вказує на можливість використання кабелю в пожежонебезпечних середовищах. Якщо спалах виникне, кабель не поширюватиме його. Для деяких областей застосування це критично важлива вимога.
  • (А) — ця літера показує відмінність конкретної специфікації кабелю від інших різновидів ВВГ щодо пожежної безпеки. Кабель ВВГнг наказує маркувати літерою «А» у тому випадку, якщо кабель не поширюватиме горіння навіть при прокладці в пучках.

Основні технічні характеристики

При загальному позначенні ВВГнг(А) різні варіанти кабелів може відрізнятися за своїми технічними параметрами. Серед них такі:

  • Форм-фактор жив. За цим параметром товари поділяються на: плоскі, круглі та трикутні.
  • Кількість жил. Для різновиду передбачено кількість жил від 1 до 5.
  • Перетин жив. Перерізи ВВГнг знаходяться в діапазоні від 1,5 мм2 до 50 мм2. Можливе виконання і з перевищенням максимальної позначки, залежно від технічного завдання.
  • Номінальний діаметр кабелю ВВГНГ.
  • Маса.
  • Допустимий струм. Нижня планка тут складає 21А.

Розшифровка ВВГНГ та перевірка його технічних параметрів допомагають чіткіше окреслити сферу застосування. Ми рекомендуємо вам перед покупкою уточнити всі перераховані характеристики та порівняти їх з тими, які потрібні для виконання конкретної задачі.

Як було зазначено вище, він використовується в стаціонарних електротехнічних установках. Застосовується силовий провід для прокладки без обмежень різниці рівнів траси прокладки. Можливе використання на вертикальних ділянках.

Кабель може експлуатуватися в мережах із змінною напругою та із заземленою/ізольованою нейтраллю. Тривалість роботи в режимі однофазного короткого замикання на землю в таких мережах не повинна перевищувати 8 годин, а загальна тривалість роботи в режимі однофазного короткого замикання на землю не перевищує 125 годин на рік.

Завдяки особливостям пожежної безпеки, кабель можна прокладати в зовнішніх спорудах електроустановок.

Інформаційна стаття від інтернет-магазину ВСЕ Є.

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *